Recepten


Bistecca Di Manzo Con Formaggio Di Pasta e Parmigiano

Ingrediënten.

Gerecht voor 4 personen.

Entrecote 1 kg

Peper

zout

6 trostomaten

1 rode peper

1 zakje verse basilicum

1 zakje rucola sla

1 zakje gepelde pistachenootjes

1 bak verse pappardelle ( koelverse pasta 250 g )

100 g grano padano kaas ( in flinters geschaafd )

 

Bereidingswijze.

Peper en  zout de Entrecote lichtjes in.

Laat de Bastard op temperatuur komen van zo'n 150 graden.

Schroei de Entrecote mooi aan op het gietijzeren rooster, zodat het een mooie brand structuur heeft aan alle kanten,

Laat daarna het vlees op een kern temperatuur komen van 55 a 60 graden.

Daarna het vlees nog even verpakken in de folie a 15 minuten.

 

Bereiding Tomatensaus.

(ca. 1 uur van tevoren): Tomaten inkruisen, kort onderdompelen in kokend water en velletjes verwijderen. Tomaten halveren, zaadjes eruit scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden. Zaadjes van peper verwijderen en vruchtvlees zeer fijn snijden. In schaal tomatenblokjes mengen met rode peper, pistachenoten, basilicum, munt en olie. Op smaak brengen met zout en smaken 1 uur laten intrekken

 

Bereidingswijze Pappardelle pasta.

Pappardelle is een bredere variant van de Tagiatelle.

Kook deze in ruim gezout water a 10 minuten a dente.

En giet deze daarna af, voeg er een klein beetje olijfolie bij en plaats de deksel weer op de pan.

 

Opmaak.

Neem een mooi groot bord, zorg ervoor dat het bord een half uurtje in de oven opgewarmd is.

Verdeel wat rucola sla aan 1 zijde van het bord.

Leg 3 a 4 plakjes entrecote op de rucola sla.

Verdeel wat pappardelle pasta op en bord, en giet hier de tomatensaus overheen.

En als laatste de grano padano kaas over de pasta.

 

Eet smakelijk.

 

 





Kip Lollies

Op zoek naar een lekker borrelhapje van de barbecue?, dan moet je zeker deze chicken lollipops (of zoals wij in Nederland eigenlijk kiplollies zeggen) eens proberen.

Ingrediënten

• Kip drumsticks naar keuze.
• BBQ rub (eigen mix, of een kant en klare rub)
• BBQ saus (eigen saus, of een kant en klare saus)

Bereidingswijze

Haal de drumsticks uit de verpakking, en maak deze goed schoon, en droog, en trim indien nodig deze nog wat bij.
Zorg dat je een scherp mes, een keukenschaar en een goede kwaliteit keukenrol tot je beschikking hebt.

Drumstick omvormen tot kiplollie

Snijdt met je mes, op ongeveer 1 tot 2 centimeter onder het gewricht, rondom het bot alles door.En duw het vlees naar beneden.

Nu heb je een Kiplollie, die netjes rechtop blijft staan.

 

Rub

Nu is het tijd om de kip in de rub te zetten , hiervoor kan  je elke rub  gebruiken welke geschikt is voor kip, of gewoon waarvan je weet dat deze lekker is.

Ik heb de barbecue voorbereid op een indirecte sessie met een dometemperatuur van zo'n 185 C.

Nu kunnen de kiplollies op de barbecue worden geplaatst, let wel op dat ze mooi rechtop staan.

Nu is het tijd om een mooie saus te maken om straks de kiplollies doorheen te halen als deze een kerntemperatuur van 70 C hebben bereikt.

Voor de saus kun elke lekker barbecue saus pakken ,

Haal de kip hier doorheen en laat de kilovlies dan nog zo'n 15 a 20 minuten op de barbecue liggen.

 

Conclusie

En dan na ongeveer het laatste kwartiertje zijn ze klaar.
Heerlijke, en makkelijk weg te happen versnaperingen.
Weer eens wat anders..

Eet smakelijk 

l

 

 




Tomahawk Steak


Ingrediënten.

 

1 Tomahawk Steak a 800 g

peper

zout

1 zakje gemengde sla voor 4 personen

1 bakje kleine tomaatjes

1 komkommer

1 bosje radijsjes.

1 flesje mosterd dille dressing

 

Bereidingswijze.

 

Verdeel de houtskool aan 1 zijde, zodat er een directe en indirecte warmte bron ontstaat.

Breng de Bastard op een temperatuur van 150 a 160 graden.

Schroei de Steak aan alle zijde mooi dicht a 4 minuten per zijde,

op het directe gedeelte.

Leg daarna de Steak op het indirecte gedeelte en laat de steak op een kern temepartuur komen van zo'n 50 graden ( medium rare )

 

Opmaak.

 

Snij de Steak in mooie plakken af. 

Neem een mooi groot bord, zorg ervoor dat het bord een half uurtje in de oven opgewarmd is.

leg 3 a 4 plakken Steak op het bord, en verdeel de gemengde sla op het bord.

 

Eet Smakelijk.